IMPRESSORES 3D SOLIDÀRIES

Davant la necessitat de protegir als professionals sanitaris i per intentar evitar la propagació del COVID19, ha sorgit la idea de crear un grup de gent voluntària amb coneixements o recursos per poder dissenyar i/o construir el material necessari més urgent.

Així, en poc temps,  aquest grup de voluntaris, anomenat Coronavirus Makers, s’ha repartit la feina: uns s’han posat a dissenyar material que, després d’ésser validat pels organismes sanitaris, passa al grup de producció.

Actualment,a les Illes Balears, tenim un grup de producció format inicialment per uns pocs voluntaris però, en poc més de tres setmanes, ha aconseguit reunir prop de 200 voluntaris amb impressora 3D . I d’ altres tants voluntaris que ajuden en la recollida o el muntatge final.

El centre  IES Can Peu Blanc col·labora, des dels primers dies, amb la impressora 3D del Departament de Tecnologia, des de casa d’en Joan Carles Lorente, professor de Tecnologia, i de n’Ivan Moret, Informàtic, aquest darrer amb la seva pròpia impressora.

En aquests moments, estan amb la producció de pantalles protectores que són entregades a l’Ibsalut el qual s’encarrega de la posterior distribució, en funció de les necessitats, entre el personal sanitari i forces de seguretat, entre d’altres.

També s’han creat manetes per a poder obrir les portes als hospitals sense utilitzar les mans i d’ésser necessari, podem  passar a fabricar respiradors, mascaretes o qualsevol altre material urgent.

S’ha de dir que les impressores 3D més habituals no estan pensades per fer una producció a gran escala. El seu ús es limita a la producció de prototips o producció de material d’ús particular, doncs és una tecnologia molt més lenta en comparació amb altres tecnologies de fabricació. Per exemple,per imprimir una pantalla protectora,  s’està al voltant d’una hora i mitja, però entre tots els voluntaris que som a les Balears, ja  duguem, fins la primera setmana d’abril, més de 12.000 pantalles.

En resum, és TOT UN REPTE del qual estem molt orgullosos !!!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>